• SOM ESPECIALISTES EN ALIMENTACIÓ
  • 1

Alimentació ecològica

Escollir aliments ecològics és escollir viure en un món millor, és escollir ser millor.

Cada dia més ens trobem amb malalties derivades de la mala alimentació, dels aliments processats i dels additius químics. Alimentació ecològica és més que alimentació, és salut, es respecte per nosaltres i els nostres, per la terra i la gent que hi viu, alimentació ecològica és amor per tot el que representa la vida i és rebuig a tot el que es fa malament a la Mare Terra.

Alimentació ecològica, què és aixó?

Ecològic... Alimentació conscient... Resposabilitat amb la terra... En parelm molt però, sabem que vol dir tot això? Aquí hi van cinc cèntims!

Primer de tot us volem explicar que vol dir això d’alimentació ecològica. Quan diem ecològic moltes vegades abreviem amb el mot BIO. En aquests casos actuen com a sinònims, així que si diem ecològic o BIO ens referim a lo mateix.

Ecològic fa referencia a un tipus de cultiu que segueix unes premisses molt concretes, determinades per unes entitats que regulen els diferents aspectes de les normatives per a poder atorgar un segell que confirma que aquella casa productora d’aliments ecològics compleix amb aquestes premisses. Els segells que atorguen aquestes entitats son regulats per organismes internacionals. Els aliments ecològics han de dur per força algun d’aquests segells, si no el duen no podem dir que sigui ecològic o BIO.

Aquesta regulació te en compte moltes directrius i normatives. Entre elles, per exemple, la de no utilitzar aliments transgènics, (OMG’s, organismes modificats genèticament), o la no utilització d’herbicides i pesticides durant el cultiu d’aquests aliments, entre moltes altres.

Perquè us feu una idea, organismes d’aquests tipus, que atorguen aquests segells de conformitat amb el compliment de les normatives vigents per a productes ecològics, demanen un munt d’anys per poder conrear un terreny on prèviament s’ha conreat cultiu convencional, és a dir, amb herbicides, sulfats, fosfats, etc. Aquest temps el demanen per que el sol tingui temps de netejar els verins que han impregnat el terra mentre s’ha fet un cultiu convencional. Hi ha casos en que s’ha demanat més de 30 anys!!

Hem de saber, doncs, que la dedicació per part dels pagesos cap aquest tipus de matèria primera és extremadament més elevat que la que es dedica als productes dels comerços convencionals. Per dir quelcom, no te la mateixa feina tirar un pesticida per tot un camp d’enciams, (que per cert, ho fa una màquina), que repassar un per un tots els enciams perquè no  tinguin plagues d’insectes o paràsits. O no te la mateixa feina provocar un clima per que creixin certs aliments que seguir els ritmes de la naturalesa.

Doncs bé, bet aquí la diferencia de preu entre els aliments convencionals i els ecològics o BIO. Es com si anéssim a comprar un mòbil al xino o compréssim un de bona marca. Comprem el de bona marca per que donen unes garanties. El mateix passa amb els aliments, amb la diferència de que els aliments els ingerim i els mòbils no...

Heu de saber que l’acumulació a l’organisme de toxines és el principal motiu de malalties tant lleus com greus. Un sistema immunològic que ha de fer front a tot el que li arriba de l’exterior no pot gestionar correctament els problemes interns i la millor manera de no posar-se malalt és prevenint la malaltia.

A Ananda Bio t’ensenyarem pas a pas con ho has de fer. Ens mouen un principis molt forts que parlen de RESPECTE a la natura, als animals i a les persones. Tu ets una d’elles.

Benvingut a Ananda Bio.