• SOM ESPECIALISTES EN SUPLEMENTACIÓ
  • 1

Dietètica i suplementació

A ANANDA BIO HEM INTENTAT ESCOLLIR ELS MILLORS PRODUCTES PER A LA SUPLEMENTACIÓ.

Personal tècnic especialitzat en la salut us atendrà al vostre centre de salut Ananda Bio. Aquest personal viu amb intensitat el sector de la medicina natural, aquesta passió serà latent en qualsevol tractament que us oferim.

Com amb tot, hi ha laboratoris que prefereixen les coses ben fetes i, d’altres a on això, potser, no és tant important.

Volem fer-te arribar els productes més efectius, on els seus laboratoris han fet un treball d’investigació i contrast tant elevats que ens asseguren la vostra satisfacció. Tenim contacte directe amb aquests laboratoris i amb el seu personal tècnic, metges, biòlegs, químics, naturòpates... tots al vostre servei per qualsevol dubte que podeu tenir.

No tinguis problema en demanar qualsevol cosa que et preocupi, l’experiència del nostre personal t’ajudarà en tot allò relacionat amb la salut dels teus i teva.

Acidesa i cremors d'estomac, com millorar-los

Us donem unes quantes solucions al problema amb aliments que podeu trobar a casa vostre i, els menys comuns, al vostre centre dietètic d’alimentació, com Ananda Bio.

Acidesa? Cremors d’estomac? Aliments per a millorar-la!

ÉS molta la gent que pateix d’acidesa d’estomac, de cremors o de reflux, aquella sensació de que l’àcid puja per la gola.

Per a començar us explicarem que l’acidesa no deixa de ser un canvi en el pH de l’estomac. Aquest té un pH molt concret per a poder suportar els àcids gàstrics que s’alliberen durant la digestió dels aliments. De seguida que aquest pH es veu alterat tenim sensació d’acidesa i de cremors. El reflux, però, és un altre situació. Aquest és dóna quan la vàlvula que impedeix el retorn dels aliments cap a l’esòfag, un cop han arribat a l’estomac, no tanca correctament deixant una via oberta per al retorn dels aliments per allà on han vingut, aquest cop, però, carregats d’àcids estomacals i bilis que són els àcids que provoquen la sensació de cremor a l’esòfag.

Sembla que no cal dir que el canvi de pH de l’estomac pot produir diverses dolències, el famós Helicobacter Pylori, per exemple,  una bactèria que hi viu, també prolifera i dóna símptomes si el pH de l’estomac canvia cap a massa àcid. Així doncs hem de mirar de tenir cura del pH del nostre cos, en aquest cas del pH de l’estomac.

Com fer-ho?

Bé sembla clar que si ingerim aliments excessivament àcids afavorirem un pH més àcid a l’estomac, així que començarem per retirar els aliments més àcids per començar a contrarestar la situació. Els aliments que hauríem de limitar, inclòs evitar són: carns vermelles de vaca, de porc i de toro o cavall, els embotits de tot tipus excepte un bon pernil de gla, l’alcohol i el tabac, els fregits i els sucres refinats, (sucre blanc o qualsevol aliment industrial que porti sucre afegit o edulcorants sintètics), les salses i mostasses, el vinagre de vi, també s’ha d’evitar beure qualsevol tipus de líquid durant els àpats, doncs dilueixen els àcids gàstrics i fan més pesada la digestió, inclosa la infusió de desprès de menjar, el cafè o la copa, la llet i els formatges forts també estan desaconsellats.

Seguint aquestes indicacions i, amb una mica de paciència per a que els efectes es notin a nivell orgànic i corporal ja haurem guanyat molt de terreny a l’acidesa, els cremors i el reflux gastroensofàgic. I pensareu, que menjo doncs?

Ara, quins aliments ens vindran millor per a mantenir la benentesa amb l’organisme? Si els aliments àcids ens provoquen acidesa els aliments alcalins ens provocaran el contrari, així doncs aquesta llista d’aliments són recomanats per a patologies d’aquest tipus: fruites de tot tipus, (excepte taronja i plàtan), fruits secs, cereals integrals, tant per esmorzar com per a dinar, llegums, verdures i hortalisses de tot tipus, (excepte tomàquet), aigua i sucs de fruites sense sucres, algues... I ara alguns aliments especialment recomanats, el miso de cereals, un fermentat de cereals que ajuda a alcalinitzar l’organisme, el kuzu, l’arrel d’una planta (Pueraria Mirifica o Pueraria Lobata, tots dos els trobareu a la botiga),amb propietats antiàcides espectaculars, la llimona, que és àcida però es comporta com un agent alcalinitzador a l’organisme, el vinagre de poma, igual que la llimona, les peres amb xocolata! Aquest us agrada a tots, eh?

En tot cas no tenim perquè viure amb sensacions molestes al nostre organisme si no volem. Podem escollir trobar-nos millor i guanyar en qualitat de vida si volem, és una decisió de cadascú.

Altres consells a tenir en compte: no estirar-se tot just acabat de menjar, no beure durant els àpats, no fer esforços just desprès dels àpats, sopar poc i d’hora, esmorzar fruites i evitar pastes i cafès, preferir a la tarda els fruits secs. Veiem que amb una mica de sentit comú solucionarem el problema d’arrel i millorarem molts altres aspectes de la nostra vida.

Per a qualsevol tipus de consulta relacionada no dubteu en contactar amb nosaltres, us respondrem amb molt de gust!

Salut!

 

Pau Elias

Nutricionista i naturòpata

Col·legiat Nº 3148 ONC Fenaco