Cosmètica Bio

Tria cosmètica certificada ecològica, per a tu i per als teus, la Terra t’ho agrairà, la teva pell també.

La cosmètica amb certificació ecològica és la natura per al nostre cos. La relació que l’home i la dona tenen amb el seu entorn pot ser molt agraïda o destructiva. Triar la cosmètica ecològica és estimar el nostre cos, oferint allò que la Terra te per a nosaltres. Sense pesticides, herbicides, elements químics i de síntesi que enganyen la nostra visió de les coses, però no al nostre cos que, de seguida, començarà a reaccionar contra allò que no sigui natural.
 

Tractaments naturals contra els mosquits

Com cada any, ha arribat l’hora! Els mosquits afilen l’agulló!

Aquests petits insectes molestos només volen viure, com qualsevol esser viu, el problema està en que viuen de la sang dels seus hostes i que per extreure-la han de picar. Aquesta picada provoca una reacció a la pell que l’irrita i produeix picor, dolor, malestar i d’altres símptomes.

Des de temps immemorials, els homes i les dones de la terra han utilitzat remeis per calmar les reaccions d’aquestes picades i inclòs per evitar-les! Els herbolaris continuem aquesta tradició i utilitzem només productes naturals per a tal efecte. Sabem que els productes convencionals funcionen ,és clar que sí però, a quin preu?

Additius químics que intoxiquen l’organisme quan arriben a la sang a traves de la pell, amoníac, potentíssim verí tòxic, alcohols que irriten la pell tant o més que la pròpia picada que volem evitar... i d’altres substàncies que no respecten ni el cos ni el medi ambient.

En els productes naturals això no passa. Hi pots confiar plenament. Extractes de plantes, olis essencials, herbes i recomanacions dietètiques... Em de parar molta atenció a allò que ens posem a la pell, tingueu la certesa que desprès arribarà a la sang. Petits i grans ja tenim feina per gestionar i expulsar les toxines que provenen del menjar, de l’aire, de l’estrès... no n’afegim més...

Prova el mètode dels savis herbolaris i oblidat dels mosquits!

Per començar uns remeis casolans amb plantes properes, de la nostra terra, i llunyanes, del món.

La Melisa, una planta amb moltes virtuts, però ens centrarem en una d'elles, la forta olor que senten els mosquits quan la tenen a prop! Per ells es tracta com si fos una citronella. Per que faci una olor més intensa posa la planta al sol i aixecada, a l'alçada de la cintura. Retalla-la sovint per fer crèixer més arbust.

L’alfàbrega és una de les plantes que tenim a prop i que és de gran utilitat contra els mosquits... a saber: s’han de tenir en un lloc ben assolellat, toleren molt poc el fred. Aixó no vol dir que les deixem al sol on fa molta cleca... Quan fa molta calor s’haurien de posar a l’ombra. Requereixen d’un sól ben humit i amb un bon drenatge per a desenvolupar-se completament. A les nits d’estiu és ideal tenir-la a la finestra per evitar que els mosquits entrin.

La lavanda és una planta que fa molt bona olor, però que els mosquits no suportan. A nosaltres ens serà agradable a la vista i a l’olfacte i a ells... Ni veure-la! Se li poden trobar multiples aplicacions a aquesta planta tan agradable, com per adornar les taules a les its d’estiu, aromatitzar els armaris o inclòs per a cuinar. Per recolectar-les és millor fer-ho quan estàn florint i penjar-les cap per avall per assecar-les.

La citronela o herba llimona és la més reconeguda planta antimosquits i, potser la més utilitzada, no ens ajuda tan sols amb els mosquits, sinó amb altres insectes també. Plantada a principis d’estiu allà on li tocarà molt el sol i amb un reg continuat farà la sevas funció contra els insectes, a final d’estiu la col·locarem a l’interior, a un lloc assolellat. D’aquí se’n extreu l’oli essencial que es fa servir per a calmar picades i per evitar-les, amb el perfum típic de la llimona.

El gessamí és una d’aquelles altres plantes que ens ajudarà en la nostra lluita anti-picades... Els mosquits no s’hi apropen per l’olor que desprenen, quan a nosaltres ens agrada molt. A la tauleta de nit podreu descansar tranquilament sense patir les picades del mosquits.més e

A més a més existeix l’idea de que les vitamines del grup B poden evitar les picades dels mosquits gràcies al canvi en l’olor corporal de les persones. Recordem que els mosquits es sentern atrets a les persones per l’olor a diòxid de carboni i a la calor corporal. El canvi d’olor que produirien a l’organisme les vitamines del grup B faría que els mosquits no piquessin, pero hi ha diversos estudis que ho desmenteixen.  (Peu de pàgina)

A la botiga us podem oferir roll-on’s per calmar les picades, esprais amb nebulitzadors per a tota la familia, nens i grans, n’hi ha d’ecològics i de naturals, en gel, roll-on, esprais, en format d’encens per a terrasses... L’alternativa ja la tenim.

Hem de parar-nos a recordar que el canvi al clima fa que apareguin noves espècies de mosquits als quals no estem acostumats. Aquestes noves espècies, més agressives fan picades que tolerem pitjor que les dels mosquits autòctons i, hi ha gent, que ha necessitat d’intervenció mèdica per a les picades. En tot cas, i com ens agrada dir a la medicina natural, lo millor es prevenir...

Salut!

  1. Is there any evidence that Vit B complex/Vit B6 tablets help to prevent insect bite?. TRIP ANSWERS 2006 [Texto Completo] [Consulta: 18/06/2012]
  2. Ribas J, Carreño AM. [Evaluation of the use of repellent against mosquito bite by military personnel in the Amazon Basin]. An Bras Dermatol. 2010 Feb;85(1):33-8. [Resumen] [Texto Completo] [Consulta: 18/06/2012]
  3. 3. Ives AR, Paskewitz SM; Inter-L&S 101; Biology Interest Groups; Entomology Class 201. Testing vitamin B as a home remedy against mosquitoes. J Am Mosq Control Assoc. 2005 Jun;21(2):213-7. [Resumen] [Consulta: 18/06/2012]