Teràpies naturals

No esperis a patir una malaltia, sigues previsor i cuida’t abans de que hagis de visitar al metge. Vine i t’explicarem com fer-ho!

A Ananda Bio em volgut fer un centre integral de la Salut. L’alimentació, la suplementació, la cosmètica... Però també la medicina. Són cada cop més els que prenen l’opció de visitar al naturòpata, al terapeuta floral, l’homeòpata o l’acupuntor, els massatges ens fan sentir millor, desperten la musculatura i milloren la circulació de la sang i de l’energia, la medicina natural no és intrusiva, tractem persones, no malalties.

Les flors de Bach: Qui va ser el Dr. Edward Bach?

La teràpia de les emocions,

per Fina Molas Verdaguer

Eduard Bach va néixer el setembre de 1886 a Moseley (Birmingham).

De petit va demostrar uns trets de caràcter que el feien especial, Eduard va ser un nen molt sensible i observador. De jove ja havia decidit que volia estudiar medicina perquè volia curar a les persones. La profunda humanitat que emanava d’ell el va portar a anar una mica més enllà de la malaltia mateixa, buscant l’harmonia del cos, la ment i l’esperit.

Es va llicenciar en Medicina a Birmingham el 1912 i es va especialitzar en bacteriologia. Va treballar intensament en la recerca de vacunes i més endavant es va introduir en la homeopatia.  La vida del Dr. Bach no va ser senzilla. Treballador nat, apassionat i entregat es va dedicar a la recerca en els camps mèdic, bacteriològic i homeopàtic. Combinava els seus estudis amb la curació dels seus malalts, dels quals va aprendre a tractar a la persona i no la malaltia que patien.

En treballar a l’hospital havia constatat com els malalts moltes vegades no eren considerats com a persones, sinó com a malalties. Veia que no és tenia en compte a l’ésser humà, sinó que el prioritari era trobar un nom a la malaltia i tractar-la.  Tot això li semblava mecànic i fred. Degut a la seva naturalesa humana i observadora es va adonar que els pacients no reaccionaven igual a les mateixes cures, o que davant els mateixos símptomes unes persones emmalaltien i d’altres no. Va experimentar  també que no era possible curar totes les malalties de la mateixa manera i que calia tractar al pacient, la persona en la seva totalitat.

Va ser molt gratificant per el Dr. Bach conèixer l’obra de F. S. Hahnemann, doncs el que la medicina homeopàtica proclamava era que els pacients no són malalts sinó que són persones malaltes. El Dr. Bach compartia plenament aquest mateix principi, volia anar a l’arrel, a la causa de la malaltia. Totes aquestes experiències el van portar a tenir un objectiu de vida. Ell volia trobar un remei senzill, efectiu, natural, que pogués estar a l’abast de tothom i que ajudés al malalt.

Després de que li declaressin un tumor al cap i li diagnostiquessin pocs mesos de vida, va tancar el consultori i va marxar cap al país de Gal·les. El diagnòstic de la malaltia, lluny d’enfonsar-lo li va donar les forces per tirar endavant amb la seva intuïció, el seu projecte de trobar un ajut per a guarir els altres. Allà va iniciar una recerca que el portaria a trobar i seleccionar 38 flors, els remeis florals que avui porten el seu nom.

El seu treball al principi va ser lent. Va escollir flors i plantes que visquessin espontàniament en la natura, les va estudiar, identificar, classificar; va observar no només la planta en sí, sinó també el terreny a on vivia, com es relacionava amb l’entorn i amb les altres plantes, si creixia aïllada, si era invasora, si creixia lenta o ràpida. En va observar el color, la forma, les arrels. El que anomenem la signatura de les flors.

Al principi va trobar 12 flors, 12 remeis, un  per a cada tipus de caràcter. Va començar a treballar amb ells i a obtenir-ne bons resultats, però va veure que no era suficient i la seva recerca  va continuar, llavors va seleccionar 4 flors, els remeis ajudants. Mentre es dedicava a la recerca de les flors va publicar també diversos textos i llibres. Finalment va completar la seva obra trobant les essències florals restants que culminarien la seva tasca.

Fou el novembre de l’any 1936 quan el Dr. Eduard Bach va morir, uns anys després de que se li diagnostiqués la malaltia terminal.

El llegat que ha deixat ha estat important, els 38 elixirs florals i el Remei de Rescat,  però també la seva obra escrita i sobretot la seva filosofia i el nou concepte de curació.

Fina Molas Verdaguer

Núm. 4982