Esports

La cura per la salut serà sempre incomplerta si no fem esport.

La tonificació de la musculatura, la millora en l’oxigenació, les endorfines que es creen quan fem esport, el suor que neteja el nostre organisme de toxines... Per a tot, l’esport es relaciona amb l’absència de malalties i una forta salut, amb una vida més llarga amb salut i un millor sentit de l’humor... Fes esport!
No oblidis, però, que el qui fa esport te un consum de nutrients més elevat que la mitjana, per prevenir lesions, millorar el rendiment, accelerar la recuperació, guanyar massa muscular o definir la musculatura, per a qualsevol dubte sobre el teu esport preferit i com optimitzar-lo, consulta als professionals d’Ananda Bio.

Com guanyar massa muscular - Capítol 1

Guanyar pes i musculatura magre, sense greix, no és només per a quants privilegiats. Si segueixes les nostres indicacions arribaràs a tenir un cos musculat i ben definit!

Dividirem l’article en tres parts, doncs sinó serà molt dens, és un tema que tracta moltes funcions corporals i treballa molts metabolismes, val la pena fer-ho bé i amb calma.

 

Anem al gimnàs per a mantenir la salut i el benestar, per allunyar la malaltia i... perquè no? Per sentir-nos a gust amb el nostre cos. En aquest article anem a explicar-vos com augmentar la massa muscular, per a guanyar quilos sense engreixar-nos. Massa muscular magre, forta, tensa i llesta per a complir desafiaments que no estan a l’abast de tothom.

El que en aquest article tractarem seran una sèrie de recomanacions que, de seguida que es portin a terme, augmentaran molt les nostres possibilitats de aconseguir la massa muscular desitjada.

L’augment de pes degut a l’increment de teixit magre, (múscul), implica una combinació d’entrenament de força amb una dieta equilibrada, lluny de la dieta d’arròs blanc, tonyina en llauna i pollastre...

Hi ha factors que determinaran l’augment de pes i el creixement muscular, la genètica de cada persona o el balanç hormonal son dos d’ells. Per fer un augment progressiu de la massa muscular, no perdre-la i no acabar inflats es recomana pujar paulatinament entre ½ quilo al mes i 1 quilo al mes.

Per que això es pugui donar necessitarem tenir un balanç energètic lleugerament positiu, això vol dir que ens hauran de sobrar algunes calories. Augmentar el consum calòric en 500 calories/dia és una bona manera de dir-li al cos que haurà de fer un consum més elevat d’aquestes. Tanmateix haurem d’augmentar la quantitat de vegades que ingerim aliment diàriament, 5 o 6 cops s’ha de menjar, és a dir, cada 2 o 3 hores. Si no es possible fer menjar més abundants haurem d’incrementar els menjars entre àpats.

Com dèiem, lluny de la dieta del plat d’arròs, la tonyina de llauna i el pollastre, una dieta equilibrada per a augmentar pes magre haurà d’estar formada per un balanç creatiu d’aliments rics en nutrients i fibra: arròs integral, blanc, llegums, fruita fresca i verdures, batuts de fruita i fulla verda, sucs de fruites, fruita seca... Així podem treure aquestes calories noves d’aliments molt més nutritius que no pas d’aliments amb calories buides com la pastisseria industrial o les begudes carbonatades. Fruits secs, iogurt, sucs de fruites, barretes energètiques o llavors oleaginoses.

El consum proteic es recomana que sigui d’entre 1’5 a 2gr per quilo de pes corporal, no augmentar a més de 2’5gr de proteïna per quilo de pes corporal, la càrrega hepàtica i renal serà excessiva posant en perill la integritat de l’organisme.

Com a suplementació també hi ha alguns nutrients bàsics que ens ajudaran a millorar i accelerar aquest procés de creixement de múscul magre. Em de tenir en compte que s’haurà de portar un seguiment, fer descansos en la suplementació i variar-la per tal d’optimitzar els resultats.

Us en parlarem en els següents capítols!

Pau Elias

Naturòpata i nutricionista

Col·legiat Nº 3248 ONC Fenaco