• BENESTAR PER DINS I PER FORA
  • 1

A ANANDA BIO T'ENSENYEM PAS A PAS COM MANTENIR L'EQUILIBRI I SALUT DEL TEU COS

Ayurveda: La ciència de la vida

L’Ayurveda és un antiquíssim art de sanar, que es practica a l’Índia des de fa més de 5000 anys de forma interrompuda. En l’idioma sànscrit, “Ayur” significa vida i “Veda” coneixement.

Literalment significa “la ciència de la vida”. No està concebut només com un sistema mèdic sinó com un veritable sistema de vida per promocionar la salut.

L’Ayurveda ens ensenya a conservar la salut a través dels hàbits d’alimentació sana i equilibrada, estil de vida, activitat física, massatges, tècniques de respiració i filosofia de vida.

El massatge té una llarga història a l’Índia i forma part de tots els tractament de la medicina Ayurveda. Combina olis, fragàncies, herbes i pols per alimentar i nodrir el cos físic i el subtil.

L’objectiu principal del tractament ayurvèdic és equilibrar els tres doshas o humors biològics de Vata, Pitta i Kapha. Per comprendre la medicina Ayurveda cal saber que naixem amb una constitució física única determinada per aquests tres doshas, el desequilibri dels quals és el responsable de l’aparició dels problemes de salut. Els tractaments ayurvèdics estimulen l’energia que jeu latent al sacre, ajudant a obrir les capes més profundes de la ment, netejant el cos de toxines i obrint els canals per on circula el flux de la vida, el Prana.

Els olis i pols ajuden a empènyer els dohas juntament amb el mestressa (matèria tòxica no digerida) dels teixits conjuntius més profunds, al tracte intestinal, on poden ser eliminats, fent dels massatge un tractament sofisticat i carregat d’un poder terapèutic únic.

L’Ayurveda està reconegut per la Organització Mundial de la Salut (OMS) com el primer sistema holístic tradicional de salut integral que tracta a l’individu com la unió d’un cos, ment i esperit, i els ajuda a viure en harmonia a través del reequilibri de les tres energies fonamentals anomenades Tridoshas.

Els seus pilars són: Preservar la salut, fomentar la salut i curar la malaltia.

El massatge ayurvèdic es dona com a mesura preventiva, per tractar la malaltia i per despertar les energies latents a la ment.

L’Ayurveda recomana:

- Un massatge al mes per a persones sanes.

- Dos massatges al mes per persones amb algun desequilibri.

- Quatre massatges si hi ha un desequilibri greu.

- Dos massatges per setmana quan s’inicia un tractament.

Els massatges rebuts amb poc temps al mig, tenen més impactes per tractar desequilibris ja que permet que els olis i pols penetrin més profundament a la pell provocant canvis permanents.

A l’Índia es dona massatge ayurvèdics diàriament per tractar certes patologies.

L’ús d’olis ayurvèdics en el massatge é un potent factor en el manteniment de l’harmonia i l’equilibri. Els olis ayurvèdics estan elaborats amb molta cura amb plantes medicinals i quan penetren la pell transporten les seves propietats curatives directament a través de les cèl·lules del cos. Així nodrim, depurem profundament i rejovenim el cos, equilibrem els doshas i ens mantenim saludables.

 

Ana de la Fuente, terapeuta especialista en massatge ayurvèdic