Doncs sí amiga, ja estem a la primavera. La primavera porta moltes coses molt agradables, com un clima més suau, la bellesa de l'explosió de vida de la natura, el verd brillant, els dies frescos en què la roba ja no és gruixuda, les nits càlides per compartir una cerveseta amb els teus amics i mogollón de coses més que segur ja saps a què em refereixo.
Per desgràcia, també porta un altre tipus de cosetes no tan molones. Al·lèrgia, astènia, els darrers refredats, -10ºC a l'ombra i 50ºC al sol... és un procés d'adaptació que el cos ha d'afrontar cada any. I avui us vull parlar d'un d'aquells símptomes que apareixen durant aquesta època de l'any: les al·lèrgies.
Et sona? Saps que parlo, oi? Les al·lèrgies no deixen de ser una mena de reacció que el teu organisme provoca a causa d'un agent extern que, quan toca la teva mucosa, apareix aquesta reacció. És més fàcil d'entendre del que sembla. T'ho desglossaré.
Aquests són els símptomes més comuns i amb els quals et pots sentir més identificada. Són bastant típics, com pots veure. Així que si tens o sofreixes algun d'aquests símptomes durant la primavera, tens molts números de què es tracti d'una al·lèrgia. Felicitats. La teva següent pregunta podries ser alguna cosa semblança a... Què fer quan es té una al·lèrgia? És lògic que vulguis saber com enfocar o com encarar el problema, però deixa primer que et parli una mica de com reacciona el teu organisme contra els al·lergògens. Et serà més fàcil entendre la solució si primer entens l'etimologia de la malaltia.
Potser també t'és d'utilitat saber quins són els tipus d'al·lèrgia més comunes, podries identificar el teu o els teus entre ells. De totes maneres aquests són els més comuns a la primavera, ja que ens trobarem al·lèrgies de tota mena i durant tot l'any, tant estacionals com fixes, (com les alimentàries o als metalls).
Si et fixes bé, són aspectes que s'observen amb més incidència durant aquesta època de l'any, a la primavera. D'altres al·lèrgies... ja parlarem més endavant o en una altra ocasió. L'important és que ens quedi clar si la nostra al·lèrgia, si la teva al·lèrgia, és primaveral o no. Tan fàcil com determinar si t'apareix durant aquesta època de l'any. Si és així, continua llegint.
Ja tenim els símptomes, els orígens i ens falten les solucions, oi? Anem allà. Primer l'explicació de per què aquests elements de què et parlaré són efectius per a les al·lèrgies. I per això hem de determinar d'on vénen les al·lèrgies, que són en realitat.
L'al·lèrgia és un procés hiperreactiu del teu organisme que detecta un element, comunament exogen a tu (de fora) i procedeix de manera que el pugui expulsar. La majoria de vegades això produeix els símptomes a què estàs acostumat: mocs, plorera, esternuts... l'organisme intenta eliminar del cos aquest element que ha provocat la reacció (al·lèrgia). Aquesta resposta és del teu sistema immunitari, que detecta un element com a perillós quan, en realitat, no ho és gens. Però és clar, la resposta immunitària pot ser tan exagerada que pot arribar a ser perills. Inflamació de mucoses fins al punt d'ofegar el pacient, urticàries i inflamacions de la pell i d'òrgans interns... bé, millor tenir-ne cura, per si de cas.
En tot cas tenim que el nostre sistema immunitari reacciona exageradament contra nosaltres a causa d'una equivocació. Creu que ens salva, però el perill no existeix. Aquesta resposta exagerada és la simptomatologia que tens quan pateixes al·lèrgia. Però, per què ha passat això? Perquè ens atacaria el nostre propi sistema immunitari? La resposta és una mica més complexa, però també hi és.
L'intestí. Aquesta és la resposta. Un intestí en mal estat, quan perd la seva impermeabilitat, obliga a activar cèl·lules del sistema immunitari per a pal·liar l'error que els aliments siguin susceptibles d'entrar en sang (això no hauria de passar. Són els nutrients els que han d'entrar en sang, no els aliments). Aquesta activació del sistema immunitari fa que acabi reaccionant a coses que no resulten un perill, però com en principi aquells aliments tampoc haurien d'entrar en sang, comença a intentar parar tot, reconeixent com a perillosos, elements que no ho són. Com a això succeeix activa unes cèl·lules (immunoglobulines) que intentaran especialitzar-se a detenir aquests elements “perillosos”. I aquí apareix la reacció, l'al·lèrgia.
Des de Ananda Bio tractem l'origen del problema, és a dir, els intestins, perquè es redueixi la resposta del sistema immunitari. Intentem fer una correcció alimentària que no danyi a l'intestí i puguem així relaxar al sistema immunitari. Durant el tractament treballem la simptomatologia amb antihistamínics naturals i millorant l'absorció de nutrients. Finalment, treballem amb elements immunomoduladors per a relaxar la resposta exagerada del sistema immunitari. De fet tenim una dieta específica per a patologies autoinmunitarias i, no ens equivoquem, les al·lèrgies són patologies autoinmunitarias.
Rep les nostres novetats