Fa ja molt que la Spirulina (correctament escrita sense "E") (Spirulina platensis o Arthrospira platensis) i la Chlorella (Chlorella pyrenoïdosa) formen part de moltes cuines al nostre país. La informació que ens arriba d‟aquestes algues els atribueixen propietats magnífiques, en molts casos meravelloses.
Avui us parlarem de les propietats, beneficis i curiositats de l'espirulina i la chlorella, aquestes algues tan apreciades per tots i respondrem algunes preguntes comunes que els nostres clients ens fan:
Què és i per a què serveix la Spirulina i la Chlorella?
Com s'han de prendre la spirulina i la chlorella?
La spirulina és una alga daigua dolça. Així, tot i ser una alga, no creix al mar, sinó en llacs. De tota manera, avui dia es cultiva per al consum tant humà com agrícola, com a pinso per a animals. El gènere spirulina es va separar del gènere arthrospira el 1989 per certes diferències morfològiques, encara que anteriorment se les considerava del mateix gènere.
La spirulina és una alga blava que ens ajuda en situacions de desnutrició o mala alimentació ja que és extremadament rica en nutrients essencials. Entre altres coses, l'espirulina ens ajuda augmentat en rendiment cerebral, per la seva alta càrrega en aminoàcids, precursors de neurotransmissors, millora la concentració, t'ajuda a mantenir-te alerta i despert, ia controlar millor les circumstàncies estressants. Ajuda a augmentar els nivells denergia alhora que tajuda a eliminar toxines de lorganisme i a la intoxicació ambiental. Durant l'embaràs, aporta una gran quantitat de ferro i vitamina B12, reforça els cabells, la pell i les ungles, és alcalinitzant i combat l'acidificació de l'organisme, per a esportistes aporta els minerals que es perden amb la sudoració i aporta antioxidants per a la degeneració muscular. També és útil per combatre refredats, grips i sistemes immunitaris decaiguts.
Molts estudis recolzen allò que s'ha exposat aquí i això ens dóna la tranquil·litat del suport científic que es dóna a l'espirulina.
Sense Gluten - Sense Lactosa - Sense Soja - 100% Vegà
D'altra banda, la chlorellaés un altre tipus de microalga, també d'aigua dolça, molt rica en aminoàcids essencials, clorofil·la, antioxidants, betacarotens i altres nutrients essencials. És el suplement dietètic més consumit al Japó, a més a més es tracta d'un dels aliments, o més aviat superaliment, escollit per la NASA per suplementar els astronautes, que requereixen un nivell de nutrició òptim.
Rica en aminoàcids essencials biodisponibles pel seu component natural, vitamines del grup B, A, C, E i K. Té moltíssima més quantitat de clorofil·la que l'espirulina, fins a quatre vegades més! Això fa que sigui essencial quan ens volem recuperar d'una anèmia ferropènica o per als esportistes que perden molt de ferro, afegint la seva capacitat antioxidant i queladora, ens trobem davant d'un veritable superaliment. Cada cop més dentistes afegeixen chlorella als seus tractaments per remoure empastaments amb mercuri, per la seva capacitat per arrossegar metalls pesants. Excel·lent reconstituent, ara que estan tan de moda els smoothies, ho pots afegir als batuts del matí, per començar el dia amb energia renovada.
Sense Gluten - Sense Lactosa - Sense Soja - 100% Vegà
Dos superaliments que podem afegir a la nostra dieta quotidiana, ja sigui en forma de comprimits o càpsules, i per tant, més concentrats, o en pols per a sopes, batuts o amanides. En qualsevol cas, els beneficis contrastats de consumir aquestes algues estan fora de tot dubte i els efectes beneficiosos per a la salut, contrastats per la comunitat científica.
Des d'Ananda Bio, us recomanem el consum d'aquests dos miracles de la natura, per a tota la família.
Si tens alguna indicació mèdica, millor consulta primer amb el teu expert de salut perquè et digui de forma personalitzada com prendre l'espirulina i la chlorella dins de la teva dieta diària i tenir el màxim de beneficis.
>Salut!
Pau Elias Mondelo
Naturòpata i Coach en Nutrició Ortomolecular
Col·legiat Nº 3248 ONC Fenaco
Espirulina:
1. Spirulina Crude Protein Promoció de migració i proliferació a l'IEC-6 Cells per Activating EGFR/MAPK Signaling Pathway. Mar Drugs. 2019 Apr 1;17(4). pii: E205. doi: 10.3390/md17040205. Jeong SJ1, Choi JW2, Llegeix MK3, Choi YH4,5, Nam TJ6,7. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30939784
2. Beneficials efectes de Spirulina platensis, voluntary exercise and environmental enrichment against adolescent estrés induït deficits in cognitive functions, hippocampal BDNF and morphological remolding in adult female rats. Moradi-Kor N, Ghanbari A, Rashidipour H, Yousefi B, Bandegi AR, Rashidy-Pour A. Horm Behav. 2019 Mar 30;112:20-31. doi: 10.1016/j.yhbeh.2019.03.004. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30917909
3. Wound Healing Potential de Spirulina Proteí on CCD-986sk Cells. Liu P, Choi JW, Llegeix MK, Choi YH, Nam TJ. Mar Drugs. 2019 Feb 22;17(2). pii: E130. doi: 10.3390/md17020130. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30813318
4. Spirulina supplementation in mouse model de diet-induced liver fibrosi redueix la pro-inflammatory response of splenocytes. Pham TX, Lee I, Bae M, Hu S, Kang H, Kim MB, Park YK, Lee JY. Br J Nutr. 2019 Apr;121(7):748-755. doi: 10.1017/S0007114519000126. Epub 2019 Feb 26. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30806344
Chlorella:
1. Bioaccumulation and Biodegradation of Testosterone by Chlorella vulgaris. Fu M, Deng B, Lü H, Yao W, Seu S, Wang D. Int J Environ Res Public Health. 2019 Apr 8;16(7). pii: E1253. doi: 10.3390/ijerph16071253. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30965641
2. Impact de UV irradiació on Chlorella sp. damage and disinfection byproducts formation during subsequent chlorination of algal organic matter. Dong F, Lin Q, Deng J, Zhang T, Li C, Zai X. Sci Total Environ. 2019 Mar 20;671:519-527. doi: 10.1016/j.scitotenv.2019.03.282. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30933807
3. Effecte de combinació de chlorella intake and aerobic exercise training on glycemic control in type 2 diabetic rats. Horii N, Hasegawa N, Fujie S, Uchida M, Iemitsu K, Inoue K, Iemitsu M. Nutrition. 2019 Jan 24;63-64:45-50. doi: 10.1016/j.nut.2019.01.008. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=chlorella
4. Modulation of Polar Lipid Profiles in Chlorella sp. in Response to Nutrient Limitation. White DA, Rooks PA, Kimmance S, Tait K, Jones M, Tarran GA, Cook C, Llewellyn CA. Metabolits. 2019 Feb 28;9(3). pii: I39. doi: 10.3390/metabo9030039. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed
Rep les nostres novetats