Els productes deshidratats ens permeten tenir un magatzem de nutrients a casa sense que se'ns posin dolents. Si bé és cert que les dates de consum preferent són això, preferents, els deshidratats tenen una vida molt més llarga que ens permet gaudir de productes que no són de temporada en qualsevol època de l'any. I traiem-nos del cap que això no és bo, deshidratats i conserves es fan des que el temps és temps. Precisament, la capacitat de poder conservar aliments per diferents processos va fer que l'esperança de vida augmentés a zones on en certes èpoques de l'any no permetien el cultiu de certs aliments. Avui dia el tenim a l'abast d'un clic i podem tenir aliments meravellosos esperant-nos als nostres rebosts. Les algues són les verdures del mar, en pols i en làmina, dessecades a temperatures per sota de 40ºC perquè no perdin l'àcid algínic (el principi actiu excel·lent de les algues). I com no, els bolets, els fongs, tan antigament coneguts, tan modernament nutricionals. Cal recordar que els fongs i els bolets són un regne diferent de l'animal o el vegetal. Imagineu la importància d'aquests éssers de la natura. Reishi, shiitake, maitake, xampinyó, en pols, deshidratats, frescos... Submergeix-te en el regne oblidat dels fongs i bolets, algues i verdures del mar, t'espera una font de salut.
Els aliments deshidratats han estat desposseïts de l'aigua, que seria el portador de patògens i faria que l'aliment es posés en mal estat. En estar deshidratats no es poden consumir directament, tret que sigui en format de pols. Per tant, s'han de rehidratar. Això vol dir, deixar-los en remull un temps determinat perquè l'aigua i l'aliment es tornin a trobar i torni a començar la sinergia.
Les algues es deshidraten per sota dels 40ºC perquè no es perdi l'àcid algínic. Quan les tingueu un temps al rebost podreu observar com es van tornant blanques. Això vol dir que continuen vives i que van eliminant l'excés de sal per evaporació, aquest mínim d'humitat que mantenen després del procés de deshidratació.
Que les teves algues es tornin blanquinoses amb el temps és bon senyal.
Amb el tema dels fongs i els bolets hem de tenir en compte no només el poder nutricional tan elevat que ens ofereixen, sinó també els principis actius especialment útils per al sistema immunitari.
Els bolets i els fongs són un tresor culinari i quan són frescos són cars i difícils de trobar. A més són molt de temporada, és a dir, només en certa època de l'any estan disponibles. Disposar-ne al llarg de l'any és meravellós. Poder afegir als teus plats i als teus guisats bolets en qualsevol moment o en qualsevol temporada, creu-me, no té preu.
En aquesta secció podràs comprar en línia els millors fongs i bolets deshidratats o en pols i en càpsules estandarditzades amb alt poder terapèutic i les millors algues deshidratades, en pols o en càpsules o comprimits.
Recorda que pots trobar fongs i bolets en càpsules a la nostra secció de Fongs i bolets medicinals, a Suplementació.
Rep les nostres novetats