Ananda Bio la teva dietètica online
Whatsapp / Telèfon 872 50 36 66 - Introdueix CODI PROMOCIONAL "PRIMERACOMPRA" i et regalem 🎁 5€ a la teva primera compra mínim 60€ amb PORTS GRATIS PENÍNSULA

Gluten: La proteïna enganxosa

17 de octubre de 2022

Sembla que està de moda tenir problemes digestius. Al nostre centre trobem diàriament casos en què intervé el sistema digestiu i, sí, cada vegada són més.

Què és el Gluten?

Gluten és una paraula que deriva del llatí i que significa “cua”, perquè ajuda a aglutinar les farines per fer subproductes com el pa, les masses de pizza, la pasta i altres. La funció del gluten en el procés de fermentació de qualsevol aliment a base de farines és precisament ajudar que s'infli, si més no en el nostre organisme. Val a dir que el que és esponjós dels pans que mengem no es donaria si no continguessin gluten, per això la majoria de persones solen coincidir que als productes sense gluten “els falta alguna cosa”.

El gluten és una molècula composta per dues proteïnes, els que pateixen la malaltia celíaca ho saben bé: les glutenines i les gliadines. Es pot ser al·lèrgic a una, a una altra oa totes dues. També es pot ser especialment sensible a qualsevol de les dues. El que vull dir és que no cal ser al·lèrgic per crear una reacció de sensibilitat a aquestes proteïnes i, per tant, iniciar un procés d'inflamació.


Puc eliminar el gluten de la meva dieta?

Estem molt acostumats a sentir als pacients dir-nos que s'han fet la prova genètica d'al·lèrgia al gluten i que els ha sortit negativa. I si bé és cert que poden no ser al·lèrgics al gluten ia les seves proteïnes, ens trobem que tots milloren quan l'eliminem de la dieta. Si no són al·lèrgics, per què passa això? Per què milloren tots els símptomes si el problema no és el gluten? La resposta és senzilla: senyores i senyors, el problema SÍ és el gluten.


És el mateix intolerància al gluten que al·lèrgia al gluten?

No ens cansem de dir i explicar als nostres pacients, clients i amics que al·lèrgia i intolerància són coses diferents. I que a l'examen mèdic se sol mirar l'al·lèrgia, però no es té en compte la intolerància, perquè sí, d'una manera o altra, el gluten no es tolera bé. I pot ser que no tinguem gaire símptoma intestinal, sens dubte. El que passa és que el gluten pot influir en els processos inflamatoris de l'organisme sense haver de fer malbé l'intestí prim, que és on es donen normalment les hiperreaccions amb els aliments. Recordem que les intoleràncies alimentàries solen ser respostes exagerades del nostre sistema immunitari, que per tal de cuidar-nos ens acaba fent mal. També és comú trobar pacients amb deficiència en l'alliberament d'enzims digestius que els ajudin a pair els compostos, però són els menys i, en tot cas, tampoc tampoc toleren bé el gluten.

Tractar la intolerància al gluten des de la naturopatia

La Naturopatia Ortomolecular tracta amb força èxit aquest tipus d'intoleràncies i, si bé el primer pas és eliminar l'al·lergen de la dieta, la reparació de la mucosa intestinal i la cicatrització de la paret intestinal són les nostres principals cartes a tractar. Tot i així, no oblidem que el gluten pot produir inflamacions en altres zones del nostre organisme, fins i tot a nivell cerebral. D'aquesta manera recolzem també els processos de neteja i detoxificació de l'organisme.

A Ananda Bio ens hem especialitzat en tractar alteracions digestives, tant a nivell intestinal com estomacal o hepàtic. Et volem convidar a visitar-nos i explicar el teu problema, ens encantarà poder donar-te el nostre punt de vista i explicar-te totes les possibles solucions disponibles. La teva salut i la teva vida es veuran gratament beneficiades si prens aquesta decisió. Salut!


Pau Elias Mondelo

Naturòpata i Coach en Nutrició Ortomolecular

Col·legiat Nº 3248 ONC Fenaco


Altres articles relacionats

31 de octubre de 2022

Propietats dels minerals per a la Salut

Els minerals són unes substàncies inorgàniques que són totalment necessàries per a …

29 de setembre de 2022

Desintoxica't en 21 dies - Un mètode tan exclusiu com un Ferrari

Ha arribat el moment ideal de l'any per depurar el cos, però …

28 de setembre de 2022

A per una tardor saludable - Pot ser el teu amic en contra dels refredats

Aquest mes, el meravellós octubre, ens toca parlar de sistema immunitari i …

7 de setembre de 2022

Pas a pas per a la Volta al Col·le (i al treball) - GUIA

Hem confeccionat una guia per ajudar-te a preparar un Setembre de luxe …

25 de agost de 2022

Descansa de la 😵 Fatiga Crònica

La fatiga adrenal i l'estrès són malalties que estan a l'ordre del …

Rep les nostres novetats

Veure detalls + -
En marcar aquesta opció t'enviarem les millors ofertes i promocions exclusives i descomptes a la teva adreça de correu. Podràs donar-te de baixa en qualsevol moment.

Estableix les teves preferències de cookies

Fem servir cookies i tecnologies similars per oferir-te una experiència personalitzada, segura, fiable i poder mesurar el rendiment de la pàgina per seguir millorant els nostres serveis. Per a més informació o per editar les teves preferències de cookies en qualsevol moment consulta la pàgina de Política de cookies
sortir